GINOP-5.1.3-16-2017-00072 pályázat

Aktuális Pályázatok 

2018. november 30.

Pálinkafőző és saját termék fejlesztése a Gáti Papa Szociális Szövetkezetnél

A Gáti Papa Szociális Szövetkezet 2017 évben 48.734.700.-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a GINOP-5.1.3-16 „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című felhívásra benyújtott pályázaton. Az 58,6 millió forint összköltségű beruházás keretében többek között eszközbeszerzésre, új munkavállalók bérének támogatására, oktatásra kerül sor.

Szövetkezetünk piaci pozíciójának megtartásához, további erősítéséhez és a rentábilis működéséhez elengedhetetlen a több lábon állás és a folyamatos fejlesztés, szem előtt tartva a térség sajátos munkaerő és gazdasági helyzetének javítását, amelyet jelen projekt keretében kíván tovább erősíteni.

A pályázat segítségével az idényjellegű bérfőzőzést váltjuk ki az egész évre munkalehetőséget biztosító saját márkás (jövedéki) termék előállításával és értékesítésével, így egész évben tudunk a tagoknak, dolgozóknak munkát biztosítani.

A pályázat részeként 8 fő új munkavállaló foglalkoztatása valósult meg, 7 fő 8 órás és 1 fő 4 órás foglalkoztatásban. Az új munkavállalók 50%-a hátrányos helyzetű. A munkavállalók foglalkoztatása megkezdődött. Számunkra gyümölcspálinka gyártó betanító és munkaerő-piaciképzést tartunk, amelyek jelenleg is folynak.

A dolgozók munkavégzéséhez szükséges eszközök kerülnek beszerzésre a gyümölcs feldolgozáshoz, erjesztéshez, és tároláshoz, palackozáshoz szükséges technológiai berendezések. E gépsor beszerzése közbeszerzéshez kötött, amely már lezajlott, és a gépsor első egysége már leszállításra került.
A saját termékhez tartozó saját márka kialakítása a Band építés és a piacra jutást elősegítő marketing tevékenység is már megkezdődött.

A projekt során Projekt menedzser és Pénzügyi szakértő, Jövedéki ügyintéző segíti a megvalósítást, továbbá sor kerül a honlapunk fejlesztésére és vásárokon való megjelenésre az új termékekkel.

 

  

 

A projekt megvalósításának ideje: 2017.12.01-2019.12.31.
Projektazonosító száma:GINOP-5.1.3-16-2017-00072
Támogatás mértéke: 83,16%
Kedvezményezett: Gáti Papa Szociális Szövetkezet, 7333 Kárász, Fürdő u. 12.